Ting 14 Virtuelle samlinger og oppslagstavler

Pinterest board 23 mobile thingsFolk som jobber i bibliotek og museum er opptatt av samlinger, og teknologiutviklingen gjør det enkelt å lage og vedlikeholde samlinger av nettbaserte ressurser. I denne tingen skal vi se på hvordan vi kan jobbe med samlinger ved bruk av verktøy som Pinterest og Tumblr. Vi vil se nærmere på:

  • Hvordan institusjoner og mennesker kan bruke nettsider og verktøy til å vedlikeholde samlinger og innhold når som helst
  • Hvordan bibliotekansatte kan bruke disse verktøyene til å vedlikeholde lenkesamlinger og relevante ressurser for arbeid og faglig utvikling.

Oppdag

Pinterest lar brukerne lage virtuelle lenkesamlinger i form av oppslagstavler med bilder og videoer de har stor interesse av. Bibliotek bruker Pinterest til forskjellige ting, her er et par eksempler:

  • British Library bruker Pinterest til å samle bilder, informasjon og filmer om hvordan deres samlinger blir brukt i lokalsamfunnet, Made with British Library.
  • Getty Museum har en tavle (eller en board som det heter i Pinterest) som heter Insta-Getty hvor de setter pris på at de besøkende tar bilder av museets utstilling og bygninger og at de deler opplevelser de har hatt på museet.
  • Bibliotekansatte kan samle ressurser som er relevante for deres arbeid. Se Pinterest Boards vi bruker til å utvikle 23 mobile ting og til å samle eksempler.

Tumblr er en mikrobloggingsplattform som tillater brukerne å poste deres eget innhold eller reblogge innhold postet av andre brukere. Postene kan tagges med hashtagger, for eksempel #libraries

Utforsk 

Reflekter

  • Hvor lett er det for bibliotekets lånere å pinne ting fra din samling (for eksempel katalogposter eller digitale bilder)?
  • Har du prøvd å søke  for å se hvor mye av bibliotekets innhold som allerede er lagt inn i Pinterest av bibliotekets lånere? Prøv å søke på bibliotekets URL.
  • Kan biblioteket bruke Pinterest til å holde lånerne oppdatert på det som skjer i biblioteket? City of Greater Bendigo Council brukte Pinterest board for å holde folk oppdaterte på ominnredningen av biblioteket.
  • Kan du bruke Pinterest til å lage en gruppe for bokanbefalinger?
Reklamer
Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s