Ting 20 Mobil musikk

Begrepet mobil-musikk betyr musikk som lyttes til ved hjelp av mobile enheter som smarttelefoner, nettbrett eller andre bærbare enheter med tilgang til trådløst nett. Kilde: About.com. Distribusjon av musikk har vært gjennom en revolusjon. Flere og flere abonnerer på strømmingstjenester i stedet for å kjøpe CD-er eller laste ned singler. Musikk er et av formatene som er utsatt for geoblokking, slik at alle tjenester ikke er tilgjengelige i alle land. Eksemplene i denne tingen er testet i Norge.

Vær oppmerksom på at du kan bli spurt om kredittkortopplysninger når du bruker musikkapper. Pass på å avslutte abonnementet når prøvetiden er over og når du ikke lenger er interessert i tjenesten.

Oppdag

  • Wimp og Spotify er begge strømmingstjenester av musikk. Spotify er en stor, internasjonal tjeneste. Wimp er utviklet i Norge av blant annet Platekompaniet. Begge disse tjenestene er tilgjengelige på de fleste enheter, og begge har et stort utvalg musikk i flere sjangre. Wimp har kanskje den største samlingen av norsk musikk.
  • Last.fm kan hjelpe deg å finne mer av den musikken du liker. De kaller seg en «musicdiscoveryservice». Last.fm har app for Android og «Scrobbler» brukes for IOS-enheter.
  • SoundCloud er en plattform hvor folk kan laste opp, gjøre opptak, markedsføre og dele originale opptak og sin egen musikk. Her er det apper tilgjengelig både for Android og IOS.
  • Rdio er også en strømmetjeneste for musikk som Spotify og Wimp. Den har flere apper tilgjengelig for forskjellige enheter.

Utforsk

Reflekter

  • Har strømming forandret måten du lytter til musikk? Om du ikke har strømmet musikk tidligere, tror du at det kommer til å endre måten du lytter til og oppdager ny musikk?
  • Tilbyr ditt bibliotek strømming eller nedlasting av musikk? Hvordan markedsføres det?
  • Kunne dere ha brukt SoundCloud til å markedsføre lokale band?
Reklamer
Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s