Velkommen til 23 mobile ting

Nettbrett oppå bøker

23 mobile things er blitt til gjennom et samarbeid mellom Jan Holmquist i Guldborgsund-bibliotekerne, Mylee Joseph og Kathryn Barwick fra State Library of New South Wales i Australia og ble publisert i 2013, med en Creative Commons-lisens som gir lov til å bruke og bearbeide dersom du navngir og deler videre. Jan Holmquist laget en dansk modell allerede i 2012. Det er disse to kursene som er utgangspunkt for Vestfold-versjonen, som er oversatt og fornorsket etter beste evne. Målgruppen for kurset er bibliotekansatte. Og målet med kurset er å sette fokus på mobile trender og få ideer til nyttig og kreativ bruk i bibliotekene.

Ikke alle ord har god norsk oversettelse. Ikke alle tjenester/verktøy har gode, norske eksempler. Når vi tar i bruk disse verktøyene, blir verden liten. Jeg har vurdert at det er viktig å ha disse verktøyene med i kurset, og med bibliotekrelaterte eksempler for å vise mulighetene. I kurset 23 ting om web 2.0 ble bloggverktøyet brukt til å løse oppgaver og skrive om sine opplevelser. Denne gangen er det Twitter som brukes til dette og da brukes hashtaggen til det internasjonale kurset: #23mobilethings.

Å lage et kurs som dette er en evighetsjobb, og det er vanskelig å si seg helt ferdig. Det vil stadig dukke opp nye tjenester og nye gode ekspempler, så kurset bør oppdateres jevnlig. Alle tips og tilbakemeldinger mottas med stor takknemlighet!

Reklamer
Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s