Om 23 mobile ting

Kurset 23 ting om web 2.0 ble gjennomført i Vestfold vinteren 2008, og for deltakerne ga det mersmak. De ville ha mer! Kurset har blitt gjentatt i kortere versjoner de siste årene, men nå er det de mobile teknologiene som har et mye større fokus.  Smarttelefoner og nettbrett har utrolig mange bruksområder. Og det finnes uendelig mange apper! 23 mobile ting er et forsøk på å samle noen tjenester i trender som kan være nyttig for ansatte i bibliotekverdenen, laget etter malen til 23 ting om web 2.0.

Overgangen til web 2.0 var større enn overgangen til de mobile teknologiene. Forskjellen er at vi har med oss verktøyene til enhver tid i smarttelefoner og nettbrett, og mange tjenester kan kobles sammen. Utfordringen med kurs i mobile teknologier er at det er så mange forskjellige enheter som virker på forskjellige måter. Og det er heller ikke laget samme app til de forskjellige enhetene. Ingen har hele spekteret av enheter med de ulike operativsystemene, så dette kurset burde kvalitetssikres av en gruppe som har mulighet til å teste alle verktøyene med forskjellige smarttelefoner og nettbrett.

Det første kurset i 23 mobile ting ble laget i Danmark i Guldborgsund-bibliotekerne. Den internasjonale versjonen, 23 mobile things, er blitt til gjennom et samarbeid mellom Jan Holmquist i Guldborgsund-bibliotekerne, Mylee Joseph og Kathryn Barwick fra State Library of New South Wales i Australia. De har også fått innspill fra Dr Michael Stephens fra San Jose University i USA, som har forsket på utbyttet av 23 ting om web 2.0-kursene.

Hvorfor har jeg kalt kurset 23 mobile ting i Vestfold? Et så omfattende kurs burde vært utviklet i samarbeid med mange kloke hoder, og den bør i  alle fall kvalitetssikres før kurset kan lanseres som nasjonalt.

Vi introduserte kurset for bibliotekansatte i Vestfold høsten 2013 og kjørte kurset i sin helhet vinteren 2014. Les rapporten fra 23 mobile ting (vinteren 2014).

 

Reklamer
Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s